Zoeken naar zin

Fondsen

Forte Uitgevers is een non-fictie uitgeverij. Forte brengt praktische en inspirerende boeken op de markt die handvatten bieden om met je hoofd, je hart en je handen aan de slag te gaan.

We geven boeken uit onder 4 imprints:

Forte Creatief – Inspireren, ontwerpen & creëren

De uitgaven van Forte Creatief zijn praktisch en inspirerend. Ze zijn een bron van inspiratie die de creativiteit stimuleert en bieden heldere informatie om technieken te leren en vaardigheden te ontwikkelen.

Behalve een groot aanbod aan creatieve boeken met auteurs als Christel Krukkert, Annemarie Arts en Nicki Trench en titels als Visserstruien, Einstein voor kids en Haken & Kleur geeft Forte Creatief ook het halfjaarlijkse gratis Handwerkmagazine uit.
Via de speciale Facebookpagina en de Forte Creatief Nieuwsbrief volgt u ­­de laatste nieuwtjes op creatief gebied.

Simplify Life – Tijd en aandacht voor wat er echt toe doet

Simplify Life inspireert tot een levensstijl met meer aandacht en tijd voor wat echt belangrijk is. Hierbij gaat het om levenshouding en praktische oplossingen gebaseerd op de principes van vereenvoudiging: kiezen, accepteren, loslaten, aandachtig zijn en je verbinden.

Naast uitgaven op dit gebied kent SimplifyLife ook een website (www.simplifylife.nl), een maandelijkse nieuwsbrief en een facebookpagina.

Bekende auteurs binnen dit fonds zijn Els Jacobs (alias De HuishoudCoach), Marieke Henselmans, Sjoukje van de Kolk en Debby Mendelsohn.

Tevens verschijnen 3/4 keer per jaar uitgaven in samenwerking met Genoeg, onder de naam GENOEG-reeks

Forte Groen – Zaaien, planten, oogsten & genieten

Forte Groen heeft praktische en inspirerende oplossingen voor allerlei grote en kleine tuinvragen. De boeken richten zich zowel op de beginnende stadstuinier als op de meer ervaren tuinliefhebber. Elke uitgave is geschreven door een auteur die met beide voeten in de klei staat en zijn vakkennis en ervaring graag wil delen.

Spirito – Zoeken naar zin

Spirito biedt inspiratie voor mensen die zoeken naar zin en verdieping in hun leven. De uitgaven zijn gericht op ervaren, beleven en doen. Ze vinden hun oorsprong in de christelijke traditie.

Bekende auteurs zijn Hans Bouma, Anselm Grün en Saskia de Jong.

Forte werkt samen met partners als NCRV en het Museum Catharijneconvent.